22-04-2015

Week 41: 13 tot 19 april 2015

Sushi
Samen met een groep mensen van de wandelclub hebben we afscheid genomen van Emmie. Ze gaat werken als chiropractor in Nederland. Ze houdt erg veel van sushi, dus gingen we op restaurant bij 'Nuri'. Het dessert was erg decadent en Lyn, Urs en ik deden daar nog een schepje bovenop!








UCT
Filip hangt sinds kort omhoog in de inkomhal van de wiskunde faculteit.



Een heisa tussen de studenten zorgde ervoor dat het standbeeld van Rhodes van zijn sokkel werd gehaald. De studenten eisten dat het standbeeld werd verwijderd omdat hij iets met de apartheid zou te maken hebben. Langs de andere kant gaf hij na zijn dood veel geld en terrein aan de universiteit, zodat die eruit ziet zoals ze nu is. Het hele protest duurden weken. Ziehier een kleine reportage: eerst gebarricadeerd zodat de studenten geen vandalenstreken konden uitvoeren, met de kraan eraf en dan leeg!

 




Keramiek
Het zeepbakje is klaar en meteen in gebruik.



Zip Zap
De Duitse Nina, die tot september vrijwilliger bij Zip Zap is, kwam deze week mee naar Ubuntu. Ze vond het heel leuk en deed acrobatische trucjes met Portia.





Op weekend met de vrienden
We trokken met een groepje van 7 naar de Cederbergen. Lyn, Kyle, Kylie, David, Emmie, Filip en ik kennen elkaar van de wandelgroep 'The Ramblers'. Vrijdag begon met de tenten opzetten en de braai in gang zetten. Daarna konden we 'genieten' van de ijskoude nacht!



De volgende ochtend startten we de wandeling richting The Cracks en the Arch. Ik volgde de groep dapper tot het einde van de rotsspleten. Daarna keerde ik alleen terug en zetten de anderen de tocht verder tot de boog. We hadden heel wat geklommen en geslopen en onszelf geforceerd tussen spleten. Ik was moe, maar content toen ik aan de tent terug kwam. Dat uurtje slapen deed deugd.









 

 


Zaterdagavond bezochten we de sterrenwacht die in het natuurpark gevestigd is. De open hemel was schitterend mooi, we zagen miljoenen sterren, 2 planeten (Saturnus en Jupiter) en verschillende sterrenbeelden (het Zuiderkruis, de Schorpioen, de Boogschutter, ...). 
Zondagochtend waren Filip, David, Emmie en Kylie erg dapper. Ze vertrokken om 9u en wandelden naar The Maltese Cross. Het was erg mooi, maar ze kwamen toch moe terug. Terwijl zij aan't wandelen waren, ruimden Lyn en ik alle tenten op. 





De terugweg was ook wel leuk. We maakten een fotostop aan een prachtig uitzichtpunt en in de auto gaven we Nederlandse les aan Emmie. Zij vertrekt volgende week voor 2 jaar naar Nederland!







Geen opmerkingen:

Een reactie posten