07-04-2015

Week 38: 23 tot 29 maart 2015

Wim, een Belgische collega van Filip bezorgde ons een aangenaam bezoek
Laten we even de Wim-avonturen opsommen:
- We namen hem mee naar de markt 'Route 44'. Daar lunchten we op het terras met zicht op het podium. De zanger vond het leuk om van outfit te veranderen. Opeens stond hij daar als een rastaman, haha. Daarna zetten we de route verder richting Stellenbosch. Een klein stadsbezoekje en wat wijnproeven hoort daar dan natuurlijk bij!






- We trokken onze wandelschoenen aan en stapten de Tafelberg op via Platteklip. We bereikten de top na 2u20. Het was een prachtige dag. Wim had chance: hij kon genieten van de prachtige vergezichten. Daarna gingen Wim en ik als echte toeristen met de kabelbaan naar beneden. Sportieve Filip deed het te voet!













- Filip en Wim fietsten het hele Kaappunt op en af. Ze zagen zo Kaap de Goede Hoop en allerlei dieren, zoals bavianen die auto's blokkeren. Ze waren daarenboven alweer sportief! De wind blaast daar altijd erg hard, dat zie je aan het unieke vestje dat Wim droeg.









- Elke dag kwam Wim eten bij Bistro Evi en Filip. Dat deden we met veel plezier, want achteraf konden we samen een gezelschapsspelletje spelen. Hij vond het best gezellig! Dat was het zeker toen de elektriciteit gedurende 2 uur uitviel.








- Wim nodigde ons uit om op restaurant lekkere vis en calamares te gaan eten, dankje Wim. Dat deden we bij 'Miller's Thumb' in Kaapstad, volgens onze bescheiden mening het beste visrestaurant van de stad.



- Het volgende toeristische plekje waar we onze bezoeker naartoe namen is Kirstenbosch, de botanische tuin van Kaapstad. De ligging is uniek, zo aan de voet van de Tafelberg. Er zijn ook veel verschillende plantensoorten te ontdekken. Ziehier een kleine selectie.










- Omdat het weekend was en omdat de mannen graag wijn drinken, gingen we naar Noordhoek. Daar konden ze op het wijnfestival meer dan 80 wijntjes proeven, wat hen echter niet gelukt is. Er hing wel een gezellig sfeertje, het zonnetje scheen en het meisje met haar gitaar kon mooi zingen. 






- Toen Wim en Filip 's avonds gingen snookeren, trok ik naar de Tarantino filmavond. Michelle (van de wandelclub) organiseerde dat bij haar thuis. We keken naar 'Pulp Fiction' en aten samen een afhaalmaaltijd van bij de thai. Tijdens de pauze speelden we even met een geweer met rubberen kogels. Toen ik om 23u naar huis ging begonnen ze aan film nummer 2, 'Jackie Brown'.



- De sportieve microbe had hen te pakken, dus fietsten Filip en Wim van de kabelbaan aan de Tafelberg tot Rhodes Memorial, dat is net boven de universiteit. Ondertussen dronk ik daar op het terras een vers fruitsapje en at ik een scone. Achteraf keken we naar de koers van Gent Wevelgem. Een echte Belgische zondag, dus!





- Wim gaf ook nog een lezing en ze werkten samen in het bureau van Filip op de UCT. 

Wat gebeurde er nog?
Brand! Het grote park, Rondebosch Common, vlakbij ons huis, stond voor de tweede keer in brand.




Onze tuinspin groeit. Zijn er spinnenliefhebbers die deze herkennen?


Mopje van de week

De BRT is te koop in Noordhoek, smakelijk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten