10-04-2015

Week 35 tot 37: 2 maart tot 22 maart 2015

Els en Kaat op bezoek!
We maakten samen gedurende één week een onvergetelijk reisje. Daarna waren ze te gast in ons appartement in Rondebosch. 

Hoe verliep onze beestige trip?
- Addo
We hadden een hut geboekt in het Olifantenpark vlakbij Port Elizabeth. Toen we met onze huurwagen onze oprit opreden zagen we de Vervet Monkeys weglopen. De apen leefden duidelijk tussen de hutjes. Die huurwagen was ook niet niks. Een ultrachique BMW, ik had een automatic besteld en deze was de enige die ze hadden staan. Een mega-upgrade!
We reden diezelfde avond al door het park en zagen heel wat beesten. Onze favoriet, het wrattenzwijn, zagen we als eerste. Dan nog hartenbeesten, een jakhals, struisvogels en zebra's. Dat was een mooie start.
De de volgende ochtend gingen we heel vroeg op tocht, om 6u zaten we in de auto. We hadden een missie: veel beesten zien. De olifanten waren overal te zien, echt zalig. Els ontdekte de buffel en Kaat de aan een hertenpoot bijtende jakhals. Kudu's, wrattenzwijnen, zebra's, hartenbeesten,... het was een zalige dag.
















's Avonds deden we nog een georganiseerde jeeptocht. We hoopten op katachtigen, maar zagen andere nachtdieren: konijnen, uilen, mangoesten en dan ook nog de olifant, zebra,... De gids vertelde heel veel interessante weetjes.

- Tsitsikamma 
We kwamen naar de oostkant van Zuid-Afrika om van de Tuinroute te genieten. De eerste halte was adembenemend. We sliepen in het Nationale park 'Stormrivier' met zicht op de woeste zee. We aten zalige vis of steak op het terras van het plaatselijke restaurant, waar we de zon zagen ondergaan en de maan zagen opkomen. Romantisch.


 

We wandelden het eerste deel van de Ottertrail, tot aan de waterval en terug. In 2013 zag ik er met Filip een otter zwemmen en er zijn zandbad nemen. De beklimming en het klauteren was fijn, maar geen otter gezien. Toen we terugkeerden was het eventjes spannend, want het was hoogtij. Het grootste deel van de tocht loopt naast de zee. We haastten ons over de dikke stenen en geraakten droog aan de overkant.




- Knysna
Dit stadje ligt aan een lagune. Wij hadden een B&B geboekt op Leisure Isle, een erg klein eiland met super bewaking = héél veilig. We konden 's ochtends op het strand stappen en erg ver in zee wandelen, want het was laagtij. Toen we in de namiddag een boottocht maakten, zag je duidelijk een verschil. De boot bracht ons naar Feather Island, waar we een wandeling met gids deden. Er waren daar prachtige grotten en inhammen in de zee.
We namen onze aperitief 's avonds mee richting water en genoten ervan met zicht op zee.








- Cape Agulhas
We bereikten het meest zuidelijke punt van Afrika! Wat is het daar mooi en zalig rustig! Het blijkt ook weer een plek te zijn waar vroeger veel boten zijn vergaan. Doordat de 2 oceanen elkaar op Cape Agulhas ontmoeten, ontstaan er rare stromingen en hevige golven.











Wat deden we in de buurt van Kaapstad?
- Kaap de Goede Hoop
De uitstap die we met al onze bezoekers doen! Eerst stopten we in Simon's Town om de Afrikaanse pinguïnkolonie te zien. Daarna reden we door naar Kaappunt, het is echt iets dat je moet gezien hebben. Deze keer kan ik er een sensationeel verhaal bij vertellen. We hadden onze lunch mee: een restje pasta in een ijsdoos. Toen we dat aan 't opeten waren zei Els nog: 'Straks komt er een baviaan af op dat stukje pasta dat je hebt laten vallen.' Toen Kaat het opraapte schrok ze: 'Daar is er één!!' Uit pure reflex deed ik het deksel op de doos, stond recht en grabbelde nog net onze crackers van de tafel. Dat was erg nipt, want de baviaan wou die ook net nemen (op 1cm van mijn vingers). Ik zette het op een lopen, want dat beest had honger en wou ons eten afnemen. Ik snelde naar de deur van de wc en kon die net op tijd voor zijn neus dichtgooien. Amaai! Mijn hart ging 200 slagen per min. Stressy. De plaatselijke werknemers kwamen met hun stokken aansnellen en verjoegen die aap, mama Afrika kwam mij troosten en zei erg lief dat ik zo snel was. Ze raadde me aan om de volgende keer het eten gewoon te laten staan! Na dit avontuur maakten we de prachtige wandeling van Kaappunt naar Kaap de Goede Hoop en terug. We zagen nog beesten zoals een dassie, de elandantiloop, zeeleeuwen en struisvogels.







- Noordhoek
We gingen avondeten op de gezellige markt van Cape Point Vineyards in Noordhoek. Het was juist een week geleden dat de grote brand hun wijngaarden net niet had verwoest. Ter ere van de brandweermannen hielden ze die avond een benefiet. We betaalden inkom en konden zo genieten van leuke optredens. We schoven aan tafel bij een groepje van 4 vrienden. Daar konden we dan gezellig onze avond mee passeren.



- V&A Waterfront
De haven van Kaapstad hebben ze deels gecommercialiseerd tot een winkelcentra met daarnaast allerlei attracties. Wij vonden de winkeltjes in de Water Shed het leukst. Kaat kocht er enkele souvenirs en kreeg een dubbel en dik broodje als lunch. Het zicht op de Tafelberg is hier ook erg mooi. 












- Het centrum van Kaapstad en het kleurrijke Bo-Kaap.
Zoals een echte gids toonde ik mijn twee vriendinnetjes de leukste plekjes van Kaapstad. Bo-Kaap is eigenlijk prachtig op zichzelf en dit dankzij de huizen die allemaal in een ander kleur geschilderd zijn.



- Stellenbosch en lekker eten bij een champagnemaker.
We namen een kijkje in het oude wijnstadje Stellenbosch, zoals in "Oom Samie se Winkel". In de buurt heerste er een brand in de bossen van Jonkershoek. Dat zorgde ervoor dat de stad onder een dun laagje as lag. Ook op onze armen en auto zag je dat. We aten lunch en proefden champagne bij J.C. Le Roux. Eigenlijk heet de Zuid-Afrikaanse champagne 'Méthode Cap Classique' of M.C.C.












Kaat vertrok eerder dan Els, dus deden we nog wat extra’s met Els. Wat ben ik fier op Kaat! We gaan zo'n reisje in de eerste jaren waarschijnlijk niet meer meemaken en zij zorgde ervoor dat ze toch kon afkomen!

Kijk eens naar het uitjes-lijstje met Els:
- Rugby
De Stormers speelden tegen een Nieuw Zeelandse ploeg. Ze verloren en zakten in de ranking. Els zag nooit eerder een rugbymatch, dus ze was best onder de indruk.








- Robbeneiland
We probeerden twee keer om de boot te nemen richting Robbeneiland. De zee was te woest de eerste keer en de tweede keer duurde de terugkeer dubbel zolang. Op het eiland zat Nelson Mandela samen met vele anderen jarenlang gevangen. Hij moest er slavenwerk doen, slapen op een dun matje op de grond en leven in ongunstige omstandigheden. We werden rondgeleid door een gids die er zelf had gevangen gezeten. Best interessant.






 - Cape Epic
Een groot sportevenement startte vanop de UCT. De Cape Epic is een MTB wedstrijd waar duo's vanuit de hele wereld aan deelnemen. We gingen een kijkje nemen en Filip won per toeval een echte GoPro!






- Wijnproeven Durbanville Hills
Filip ging eerst MTB'en, de meisjes deden daar een verkennende wandeling. Na een kleine lunch in 'The Dairy Shed' reden we naar de wijnproeverij. Filip en Els probeerden de 'Cristal tasting' en kregen als afscheidsgeschenk een glas van de wijnmaker cadeau.


 




- De stad verder verkennen
Voor de beste koffie moet je bij 'Truth' zijn. Daarna waren we klaar om te shoppen en te flaneren door de Kaapse straten.







- Kaapse carnaval
Een evenement om nooit meer te vergeten. De praalwagens waren ontzettend mooi. De hele stoet draaide rond het thema van de 4 natuurelementen. Allerlei organisaties namen deel aan de stoet. Het deed ons denken aan de Zinnekesparade van Brussel.









- Sloppenwijk bezoeken
Ik nam Els mee naar één van de outreach projecten van Zip Zap, Ubuntu. Ze zag wat voor een schatjes van kinderen het zijn. Ja, Els zei het echt! 'Die kinderen zijn zo braaf!'




- Gaan eten bij 'Societi'
Het laatste avondmaal van Els vierden we in een gezellig en lekker restaurantje in Kaapstad. Die 2 weken met 2 van de beste vriendinnetjes zijn voorbij gevlogen! Wat ben ik een gelukzak dat ze tot hier zijn gevlogen!



Nog nieuws?

- Filip en ik verwachten een kindje. Ik ben zwanger! In september worden we mama en papa! Jajajajajaja!






Wat we nog vergaten te vertellen...
Soms mis je een Belgische delicatesse en dan kan je er meer dan 100% van genieten als je het ter beschikking hebt:

Witloof en hesp in de oven!! Gekocht in de
plaatselijke supermarkt.
Lekker! Gekregen van Kaat en Els.
Paprikachips uit België, merci vriendjes.

Mopjes van de week

Garagistendecolleté in Agulhas.



Een parkeerwachtster in Stellenbosch.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten