18-05-2015

Week 45: 11 tot 17 mei 2015

Deel 2 van Jyttes en Koens verblijf
Ik heb deze twee vrienden van Filip beter leren kennen en het zijn echt sympathiekios! We hebben ons goed geamuseerd. We zijn hen ook dankbaar dat ze ons naar de garage brachten en als 'vervangwagen' dienst deden. Tot in België, vrienden!

- Cape Point
Filip en ik zagen Cape Point al ongeveer 8 keer, dus vonden Jytte en Koen het niet erg om het zonder ons te bezoeken. Ze vonden het zeker de moeite, maar er was weer véél wind!

- Op restaurant
We werden getrakteerd op een lekkere visschotel bij 'Ocean Basket'. Wat een plezier om met z'n allen samen te smullen van lekkernijtjes uit de zee.




- Pakken maken
Iedere logé heeft al iets van ons mee. De kampioenen zijn wel Jytte en Koen. Ze namen 2 stukken handbagage vol met keramiek en een extra check-in bagagestuk met kleding, de luchtmatras met pomp en mijn fietshelm mee!



- Een toeristisch uitje
The Castle of Good Hope
Het 5-hoekig kasteel, gelegen in het centrum van Kaastad, werd in de 17de eeuw gebouwd door de Hollanders. Ze hadden een veilige plek nodig om de Europeanen te ontvangen, die de grote zeetocht rond Afrika maakten. We zagen om 12u de 'sleutelceremonie' en kregen daarna een geleide rondwandeling door een gids. Erg interessant. Voor meer historische achtergrond, check de website van dit monument: http://www.castleofgoodhope.co.za/history.htm








Dit zijn houten stenen, tegen het lawaai
van de paard en kar.



The Eastern Food Bazaar
We stapten The Eastern Food Bazaar binnen en de 2 venten werden helemaal happy van het aanbod. Zo veel keus! Zo goedkoop! Zo veel volk! Dat zal hier wel goed zijn! Wat kiezen we? Uiteindelijk namen we 4 verschillende gerechten en proefden we van elkaar. Met volle buiken reden we naar huis en zij naar de luchthaven! 




Wachten = kleurboek voor volwassenen of iets anders
- Terwijl de auto werd hersteld:
De 2 achterbanden, het koelingssysteem en een stoplamp moesten vervangen worden en het kleine onderhoud moest gedaan worden. Pijnlijk, zo één maand voor verkoop. Ondertussen waren ze de oprit van de garage aan 't uitbreken. Nu snapte ik waarom een telefoongesprek moeilijk was, zo'n lawaai!



- Bij de tandarts, gedurende 2 uur!
Filips pijnlijke tand is nu wel helemaal gefikst.




- Wanneer Filip fietst:


Keramiek
Ik kreeg van Laura een erg mooie en lieve kaart die ze zelf tekende. Tijdens de les werkte ik aan de juweeltjes en kleine potjes.




Zip Zap



Een sportief lief
- Badminton tornooi
Hij speelde deze week 2 keer mee in de competitie. Het heeft minimaal geholpen, want hij won telkens 1 van de 2 matchen, steeds zijn heren enkel partij. De andere teams zijn echt sterker.




- MTB-en
De wandeling van Kylie werd geannuleerd, want ze is ziekjes. Dus kroop Filip nog eens zijn fiets op in Contermanskloof. Hij kwam moe terug! Dan is het plezant geweest. Onderweg naar daar was er tussen de autostrades een voetbalmatch aan de gang. Aan de andere kant van de weg zagen we een kerkdienst.






 


 

Kylie oppikken
Een hele week zat ze in Johannesburg. Ze zag er haar ouders en enkele vrienden, maar ze was er vooral voor een conferentie. Ik pikte haar in de luchthaven op en achteraf dronken we thee bij haar thuis. Gezellig weerzien.



Bakkerij Evi
We waren niet zo'n fan van de muesli, dus maakte ik er krokante koekjes van. Ik probeerde een bierbrood met paprika te maken. We zijn niet helemaal zeker of we het lekker vinden...




Souveniertjes
- Kleding
De bestelde kledingstukken zijn klaar! Ik ben er blij mee. Als mijn Afrika- en babykilo's eraf zijn, zullen ze me perfect passen. Het is een echt souvenir!



- Beestjes
De mannen waar we deze kralendieren kochten zien we elke dag. Ze pakken elke avond hun hele stand in en de volgende ochtend halen ze alles weer uit. Alles is met de hand gemaakt. Deze diertjes mochten we van Nadine nog kopen, dankjewel! De leeuw en het wrattenzwijn vonden de wortelcake ook lekker...



- Stormers shirt
Al maanden zoeken we naar een rugbyshirt in maat S. We vonden het eindelijk in Tyger Valley bij Sportsman Warehouse. Jiehaa!



Wat gebeurde er nog deze week?
- Dieren in de tuin en bloemen in huis


 

- Gedurende 2u30 geen elektriciteit en dat 2x in de week.



Mopje van de week
Een grappige graffiti:













Een mopje uit een tijdschrift:



In het shoppingcenter zorgen ze als volgt voor de mannen:


Geen opmerkingen:

Een reactie posten