04-05-2015

Week 43: 27 april tot 3 mei 2015

Freedom Day
- Rhebokskloof
Filip en Jesse deden 2 mooie MTB trails op de terreinen van Rhebokskloof. Ik zat in de tuin van het wijndomein vlakbij de vijver en hield me bezig in het zonnetje. Achteraf lunchten we samen en deed Filip nog een wine tasting. 







- Paarl
We reden nog even door de dorpskern van Paarl en hielden daar halt om een 4-uurtje te knabbelen. Leve de cafe latte en americano. Leve taartjes en muffins!

Zip Zap
- Het intieme afscheidsmoment van Zizpho
We werden door haar tante, bij Portia's mama, uitgenodigd. Brent en Laurence hadden allerlei hapjes en drankjes meegebracht. Iedereen zat samen in de living. De zus van Zizi heette ons welkom en was erg blij dat we met zoveel gekomen waren. Iedereen die wou mocht iets zeggen. Het werden erg emotionele en mooie dingen gezegd. Achteraf werd er nog gezellig nagekletst.





- Het zoontje van Lucinda
Onderweg nar huis werd iedereen afgezet. We stapten uit bij Lucinda, want we wouden haar baby'tje nog eens zien. Timo was er erg schattig mee.



Keramiek
Wat ben ik blij dat de kommetjes die ik op het wiel draaide goed uit de oven kwamen. Leahs bord is best grappig! Kate is zoals steeds de perfectie aan 't nastreven met haar nieuwe vaas.






Dansvoorstelling in Baxter Theater
Dit theater trekt ons al een hele tijd aan, omdat we het gebouw cool vinden. Het werd dus tijd om er eens een voorstelling mee te maken. Het werd de balletvoorstelling 'Cinamon' met Afrikaanse touch. Heel erg goed!






Verjaardagsweekend Flipper
- Het geschenk
Filip kreeg voor zijn verjaardag een glimlachend zoontje als cadeau! We waren verrast, want de vorige keer was er 80% zekerheid dat het een meisje was.




- Lekke band 
We waren al in Strand en bij het tankstation ontdekten we onze platte band. De behulpzame mannen hielpen ons om het reservewiel erop te draaien. 


- Onze B&B
We logeerden in een ruime kamer bij 'Jack's'. We aten 1 keer in hun restaurant en kregen er elke ochtend ontbijt. De eigenares was een vlotte Londense.




- Een strandwandeling in Betty's Bay
Je kan het ook buurtverkenning noemen. We zagen de zee en zijn vissers, een groep spelende jongeren die op schooluitstap waren, de bergen vlakbij de kust en we waren content.





- Een bergtocht langs de rivier in de Kogelbergen
Als dappere stappers maakten we de gemakkelijkste wandeling. Ik moet zeggen dat Filip vaak op zijn rem heeft moeten staan. Ik ben een traag slakske geworden. De middagpauze namen we op een strandje vlakbij de rivier! Ten midden van de bergen is dat best bijzonder.









- Diner by candlelight
We kozen voor de laatste avond om bij 'Tides', het nummer 1 restaurant van Betty's Bay. Wauw, zo'n portie Fish & chips zagen we nog nooit. Het koste de jarige dan ook veel moeite om het op te krijgen. Mijn calamari's waren overheerlijk. 



- Mtb-tocht voor Flipper
Hij kwam ook een troep bavianen tegen! De tocht was 26km lang en hij deed er 2u over. Ik had een prachtig zicht op de bergen en kleurde een nieuwe prent in.




- Op bezoek bij de pinguïnkolonie van Betty's Bay
Er zitten op slechts 4 plaatsen in Zuid-Afrika pinguïns. Die van Boulders zagen we al vaker. De kolonie in Betty's Bay is erg groot, 5000 Afrikaanse pinguïns telt die. Het is erg grappig om ze te zien zwemmen en andere kunstjes te zien doen...







- Strandwandeling in Kogelbaai, vlakbij Dappat Se Gat
Op de terugweg zagen we dit strand naar ons 'knipogen'. We moesten er dus heen! We hebben er zalig gekuierd en onze croissant opgegeten.






Mopje van de week
Wat doen de studenten met een afgebroken standbeeld?
Ze schilderen de schaduw van het standbeeld.
Ze maken er een plantenbak van.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten