16-01-2015

Week 27: 5 tot 11 januari 2015

Voor de fun
- Schilderen met de pc. Miró is een geweldige kunstenaar, ik doe hem na.

- Naar de kapper voor een poppetjeskapsel van 1 dag.

- Het is solden, dus heb ik ervan geprofiteerd om kleding met prints te shoppen.

- We maakten een uitje door de city, op zoek naar een nieuwe camera en we gaven de kapotte af voor een herstelling.


Voor de vriendschap
- Emmie heeft goed nieuws! Ze komt terug naar Kaapstad! Ze vond hier een nieuwe job. We vierden dat met een bezoek aan het Aquarium in V&A Waterfront.





- We ontdekten de prachtige combo die Labia Theatre organiseert. Je gaat ergens eten en je krijgt er 2 filmtickets bij. Dat voor ongeveer R100. Deze keer gingen we naar Diva, aten er een mini pizza en een superslecht dessert. Dan zagen we Emmie bij Labia om naar de film te gaan kijken. We kozen voor de stevige "Foxcatcher".


- De Belgische vriendjes (Els, Manu, Maarten, Michiel, Kaat, Thomas, Lukas, Chloé en Lies) hun postpakket voor mijn verjaardag is toegekomen!! Merci allemaal. Het was nog steeds een verrassing.

Voor de sport
- We gingen nog eens wandelen rond ons park. 



- In Jonkershoek gingen we MTB-en. Filip kende dankzij Rob een pad dat grotendeels doorheen het sparrenbos loopt. Dat was het beste idee ooit. Zo konden we in de schaduw naar boven klimmen. Het pad was niet altijd eenvoudig, veel dikke stenen en boomwortels, bochtjes, maar wel avontuurlijk.





Vakantie
Op een kleine 3 uur rijden vanuit Kaapstad liggen de Cederbergen, een prachtig natuurreservaat. Het is gelegen in de Karoo en daar heb je te maken met een woestijnklimaat. We maakten er een sportieve vakantie van, dus om 5u30 of vroeger uit bed om de hitte voor te zijn. Ons huisje stond op een boerderij waar ze mango, rooibos en appelsien kweken.




Als we braaiden, kregen we meteen gezelschap van de hongerige katten en de brave hond.







We zwommen elke dag in de rivier of in het zwembad aan de receptie. In de rivier had de eigenaar een dam gemaakt, zo is er een zwembad in de rivier ontstaan. Daarin hebben we ook gekayakt.



We deden een wandeling over de Wolfberg en de Rooiberg. Daar zagen we mogelijke voetsporen van een luipaard, want we zaten in luipaardgebied. Filip toonde me een klipspringer die de berg opliep.






 


Klipspringer (bron: Google)
- MTB in het Natuurpark van de Cederbergen, de col op! We reden de Uitkijkpas. helemaal over en aten nadien op één van de vele rotsblokken een energieke hap. In het begin van de tocht staken er 3 grijze reebokken de weg over. Heel cool!


Grijze reebok (bron: Google)







Mopje van de week
Wat herken jij in deze steen?
In dit Filmpje vind ik Emmie haar reactie geweldig: "Als een zeepaardje niet zo'n schattige naam had, dan zouden we die toch griezelig vinden?"

1 opmerking:

  1. Dat is toch duidelijk een dik kaboutertje zonder broek aan dat weg loopt?

    BeantwoordenVerwijderen