15-06-2015

Week 49: 8 tot 14 juni 2015

Graduation
Filip zag dat er fotoshoots in het wiskundegebouw plaatsvonden. Enkele lokalen waren omgetoverd in een fotostudio. De fiere student ging met het diploma in de hand op de foto, soms met enkele familieleden.





Zip Zap
De tumblingact zit vol dynamiek. Lizo laat ze zweten...



Keramiek
Ik maak niets nieuw meer, afwerken is de boodschap. Deze juweeltjes heb ik allemaal beschilderd. Volgende week moet ik alles met glansverf doen. Hopelijk lukt het op tijd!



Afscheid van Jesse
We hadden samen met Jesse voor de laatste keer lunch. In de late namiddag brachten we hem naar de luchthaven. Hij gaat samen met zijn vrouw voor een maand naar Amerika. Als hij terugkomt zijn wij ook weg... daarom moest er afscheid genomen worden. Onderweg hadden we autopech! Sinds dat we naar de garage zijn geweest, kan de auto niet meer in de file rijden. De motor geraakt snel oververhit. Ondertussen is dit opgelost, want na 4 keer op de kant staan, hadden we er geen vertrouwen meer in. De garage moest het repareren.




Fietsverkoop en picknick in de zon
We deden een toertje langs twee fietsenwinkels. De eerste was niet geïnteresseerd in Filips MTB. De andere winkel wel, maar die geeft te weinig. We blijven verder zoeken.

Daarna reden we naar Rhodes Memorial. We hadden onze picknick mee en genoten ervan met zicht op de stad en het zonnetje op onze snoet!




Houtbay Market
Samen met Kylie werkten we onze to-do-list af. We gingen naar de markt in Houtbay. Daar kan je leuke hebbedingetjes kopen en erg lekker eten! We trakteerden haar op een Brusselse wafel.


 


Op weekend naar Grabouw
- De cottage






- Fietsen
Het is daar een paradijs voor de mountainbiker. Filip reed op 2 verschillende domeinen de ziel uit zijn lijf. Zo content dat hij ervan werd!

Domein 1: Paul Cluver. Hij volgde de rode route en die bracht hem over bruggen en leuke kronkelpaden.







Domein 2: Oak Valley
Daar combineerde hij de rood-zwarte lus met de blauwe zodat hij een route verkreeg van 45km, en dat allemaal in één wijndomein/veebedrijf.


- Wandelen
Terwijl Filip in Paul Cluver fietste, maakte ik er een wandeling. Ik ging ook op zoek naar die leuke bruggen en genoot van het zalige weer in deze prachtige omgeving.





Na zijn fietstocht in Oak Valley gingen we naar de Eikenhofdam. Daar leerden we van andere wandelaars dat de dam alle omliggende boomgaarden van water voorziet. Om dat irrigatiesysteem te kunnen blijven gebruiken, is het verboden om met speedboten op de dam te varen. We waren verrast door de desolate landschappen, met die omgehakte bomen op het verlaten strand.





- Braaien 
Ik had hout gesprokkeld zodat we zaterdagavond een prachtig vuurtje in de BBQ konden maken. Zalig! Het resultaat was lekker vlees met bloemkool en aardappel. Filip zorgde nog voor een dessert: een banaan op de braai.



- Taartjes
Van wandelen en fietsen krijg je honger, dus een taartje is altijd welkom. Op aanraden van Lore gingen we naar Peregrine, gelegen op de N2. Het winkeltje is al erg verleidelijk. De taartjes en koffie waren overheerlijk.





Afrikaanse les


Mopje van de week
Evi is klaar voor de wandeling!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten