08-06-2015

Week 48: 1 tot 7 juni 2015

Museumbezoek
We zijn ons to-do-lijstje aan 't afronden. Het District Six-museum wouden we graag zien. Het vertelt de geschiedenis van de gelijknamige wijk. Deze werd gesloopt in de 20ste eeuw. Het doel was om er een 'witte' wijk van te maken. Eerst werden de zwarte mensen verdreven naar Langa, een sloppenwijk. Daarna volgden alle andere inwoners en uiteindelijk kwamen de bulldozers alles gelijk maken met de grond. Vreselijk, want het was een bruisende gemeenschap vol cultuur en sport.





Daarna dronken we koffie in het museum. In de Eastern Food Bazaar aten we iets en zagen we Bob, de koper van onze auto. Hij gaf ons een tweede voorschot voor de auto.



Zip Zap
- Ibongluwethu
De jongleurs aan het werk




- Onderweg in de sloppenwijken: van Nyanga naar Khayelitsha. Wat passeer je dan?








- Zip Zap repeteert voor de show.
Lennert, de andere Belg, heeft de show in een nieuw kleedje gestoken. Het zag er goed uit. Ben benieuwd naar morgen!





- De show 'Fun factory'. 
Het werd een uitverkochte show en de kinderen gaven het beste van zichzelf. Samen met Lucinda en haar zoontje Giovanni zorgden we voor de Zip Zap- winkel en de snacks.

 




Noodweer!
Een week aan een stuk liepen we hier in de regen. Op een dag kon de riolering het niet meer aan. Het gevolg? Ons terras, bad, WC en douche vol met vuil en stinkend water. Filip en de verhuurster probeerden de putjes in de tuin te ontstoppen. Binnen schepten Filip en ik het vuile water in het bad! Puffen! Na al dat geschep volgde nog een grote kuisactie, wat een topdag! De loodgieter loste het probleem deels op. De dag nadien kwamen de mannen van 't stad om de verbinding met de stadsriolering te ontstoppen.




Keramiek
Eindelijk nam ik nog eens potjes mee naar huis. De juweeltjeswinkel breidt zich uit.




First Thursdays 
Elke eerste donderdag van de maand openen de kunstateliers in het centrum van Kaapstad hun deuren tot 21u. Deze keer kon Filip mee, want de badminton is door de examens afgelast. We bezochten een mooie fototentoonstelling en zagen verschillende kunstgenres. Olivia van de keramiekles had me uitgenodigd om bij de AVA-gallerij binnen te stappen. Zij begeleidde daar een workshop 'printen'. We deden onze best en maakten samen een kunstwerk!









Sip and soup festival
Verschillende wijnhuizen uit Durbanville serveerden dit weekend soep. Daarbij kon je ook nog wijn proeven. Wij gingen naar de wijnmaker 'Hillcrest', gelegen in een prachtige omgeving. We proefden daar elk 2 soepjes. Het werd champignonnenroomsoep, butternut- en appelsiensoep en boerenrundsoep met overheerlijke broodjes en croutons. We werden getrakteerd op muziek van 'Kiss the sky', niet echt ons genre, dus gingen we naar huis. 



 

Sport
- MTB 
Flip fietste vanaf zijn bureau naar 'The Kings Block House' en terug. Deze ligt aan de voet van Devil's Peak.


In Contermanskloof deed hij de normale route en probeerde eens een nieuwe. Die was wat kort maar wel leuk, zei hij.

- Wandelen Rondebosch Common
In ons nabijgelegen park maakten we sinds lang nog eens een wandeling. We waren ook nieuwsgierig naar de schade van de 2 branden. We profiteerden er ook van om een fotoshoot te doen, want de Tafelberg lag er prachtig bij!



Wat gebeurde er nog deze week?
- De baby mag wat Afrikaanse kleding hebben = kopen!


- De bloem op de aloƫ vera opent zich.



- Ook wij keken naar den tennis. Go go, Alison Van Uytvanck!


- Er werd een appelchocoladecake gebakken.

Mopje
Slecht weer + kapotte schoenen = 1 voet.


2 opmerkingen:

  1. waar een bloesje van de Lola & Liza allemaal niet goed voor is :)
    Tot gauw!
    Sofie

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het is een sjaal! Maar inderdaad van Lola en Liza. 10/10 voor jou! X

      Verwijderen