13-10-2014

Week 14: 6 tot 12 oktober 2014

Sportieve bezigheden
Deze week startte ik Tai Chi. Evi en een gevechtssport? We zien wel. Ben er nog niet helemaal uit of het iets voor mij is. Het zijn precies dansfiguren, bewegingen die in een vaste volgorde worden uitgevoerd, maar dan heel langzaam. Kylie bood me aan om eens te komen mee doen. Ik vind het wel relax en ga het nog eens proberen volgende week. 


Duistere ingang naar de klas.
Door dit raam piepte ik naar het lokaal.

Terwijl ik probeer te volgen met de meest ingewikkelde bewegingen, speelt Flippie badminton. Hij was deze week niet goed opgewarmd en soms wat gefrustreerd. Toch heb ik een mooi punt dat hij maakte op beeld kunnen zetten.



We zijn deze week onze jogbelofte maar half nagekomen: we zijn maar 1 keer gaan lopen. Ons excuus is dat het de 2de keer regende.

We gingen in het weekend wandelen met onze hikersclub. We bevonden ons deze keer in het Silvermine Natuurpark. We beklommen 2 bergen en zaten opeens tussen de wolken. Je moest je neerleggen om niet te koud te hebben door de wind. De bloemen zijn nog steeds prachtig! Daar ben ik erg blij om want papa en Rita vertrekken deze week richting Johannesburg. Zij zijn echt bloemen- en plantenliefhebbers, ze zullen het naar hun zin hebben!


Silvermine.

Eenzame rots in het fijnbos.
Als er rotsen zijn, wil ik erop klimmen.
Een rotsfauteuil voor Filip.
De wind en de koude wolken ontwijken.
Heel fijne beklimming!
Via de jeeptrack naar beneden.

Toen we toekwamen op de parking aan de start van het MTB-parcours, zagen we Rob en Jesse staan. Toevallig gingen ze ook net vertrekken. Dat was erg leuk, zo had Filip compagnie. Ik deed voor het eerst de extra lus tussen de wijngaarden helemaal tot boven. Dat was erg lang, maar je krijgt er een heel mooi uitzicht voor in de plaats. 







Cultuur, baklucht opsnuiven en andere nieuwtjes
Deze week kon je gedurende 5 dagen naar het kortfilmfestival 'Shnit'. Wij gingen in het oude Labia Theatre kijken naar een Zuid-Afrikaanse selectie en we waren enthousiast. We zagen 4 verschillende thema's waarvan 1 documentaire. Nadien mochten we punten geven, zodat ze op zondag naast de juryprijs ook een publieksprijs konden uitdelen.


De kaartjesscheurder.
Het kaartjieskantoor.
De antieke filmzaal.

Samen bakken is leuker dan alleen. Dus nodigde ik ons buurmeisje uit. We bakten boterkoekjes en mini-merengues. Caitlin had een weekje vakantie en vond het een fijne activiteit om haar dag wat te vullen.


Enkele kunstwerkjes die ze maakte.
Geduldig werk van Caitlin.

We hebben een tv met veel digitale zenders. Dat is een nieuw gegeven en wat nog specialer is : we kunnen naar BVN kijken. Dat is een mengeling van de Belgische Eén en Nederlandse NOS zenders.


We voelen ons helemaal thuis met Jeroen erbij.

De logeerkamer komt in orde dankzij de luchtmatras, een pomp en 2 hoofdkussens. Laat de logés maar komen. Annelore en Arne zijn de eersten! Olé.


We zijn klaar voor logeerpartijtjes.

In het kleinste park van Rondebosch was het zaterdag rommel- en handicraftsmarkt. Dat was ook eens leuk om te zien. Mensen met gevlochten manden, juwelen met kralen, handpoppen van sokken, ... 


De kramen stonden tussen de enorme bomen.
Handgemaakte manden en het terras.
Mijn aankoop op de rommelmarkt.

Zip Zap Circusschool 
Aan zee met die bende is een heus avontuur. Mooie acrobatische piramides, overslag, achterwaartse salto's, echte jongleurs en véél waterpret.


Veel plezier aan zee!
De grappigste zonnebril.
Mijn dikke vriend kreeg koud in de mist.
Hij jongleerde met zand.

In Ubuntu amuseerden Zizipho en ik ons met de kinderen. We deden allerlei spelletjes en circustechnieken. Eén van de kinderen trok alle foto's. Opeens beeldden de kinderen met mij schattige fantasieverhalen uit. Een kegel werd een banaan in de supermarkt, zij werden dieven en ik met een blauw/wit balletje op mijn hoofd de politie, haha.


Ik wil die sloefkes ook!
Onze 'supermarkt'.
Hier fotografeerde hij fier zijn dokter.
Een heel erg schattig patatje.
Zizipho en ik waren de enige lesgevers.

Keramiekles
De kunstwerken van Kate kwamen uit de oven. Het monster moet nog geglazuurd worden, maar haar melkkan nam ik mee naar huis. Als ik haar een bezoekje breng, geef ik het aan haar. 
Kate zal super blij zijn, het is prachtig gelukt.
De schaal is wat klein uitgevallen.
Hieronder toon ik met een stappenplan hoe ik op een mal een kom maakte.

Stap 1: kneed en rol de klei uit.
Stap 2: leg de lap klei op de mal en duw aan.
Stap 3: Versier de klei.
Stap 4: Laat de klei op de mal drogen.

Mopje van de week
We vonden een grappige muziekzender met hoogstaande clips.


Jammergenoeg ken ik zijn naam niet.

2 opmerkingen:

  1. Ooooooh, je ouders komen eraan! Zalig! Blij dat ze met een reis op hun maat afzakken tot in Kaapstad. Dat wordt een leuk weerzien in de Kaapse lente.
    Groetjes,
    Sofie (vanop Maja haar account, hihi)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Haha, hij is toch echt de mop van de week waardig! Dankje Shazam! En dankje Linde. x

    BeantwoordenVerwijderen