10-11-2014

Week 17 en 18: 27 oktober tot 9 november 2014

Een dubbel verslag, want papa en Rita waren in Kaapstad! Het was een blij weerzien, met enkele traantjes van geluk. Ze hadden net een vermoeiende reis langs de Oostkust van Zuid-Afrika achter de rug. Met duizenden verhalen, weetjes en anekdotes kwamen ze bij ons aan.

Wat deden we allemaal met papa en Rita?
Spelen met de kinderen in de sloppenwijk
Papa en Rita vonden het een goed idee om te weten te komen hoe ons leven in Kaapstad er in ’t echt uitziet. Ik nam ze dus mee naar Zip Zap. We reden naar de sloppenwijk, richting het ziekenhuis. Ik overtuigde papa om mee te spelen. Bij het ritmespel waren de blanken (papa, Emile en ik) de absolute verliezers. Dat was best grappig.


Universiteit en Rhodes Memorial
Het leven zoals het is voor Filip, dat is de universiteit. We gingen een kijkje nemen in zijn bureau en we gingen er ook een paar keer Skypen met de familie. Bobonne miste ons en mijn allerliefste Tibbe is 12 jaar geworden. Redenen genoeg om te Skypen. Vlakbij de universiteit staat het grote monument Rhodes Memorial en daarnaast is een gezellig koffiehuisje met mooi terras. Het slechte weer dwong ons om binnen te zitten.



Naar de keramiekles
De lesgever, Ian, was blij om mijn ouders te zien. Hij bood ze aan om ook aan de slag te gaan. Rita begon in de boeken te kijken om papa ideetjes te geven. Het werd een schaaltje om noten op te leggen. Goed gedaan!





Kirstenbosch
Als je William en Rita goed kent, dan weet je dat ze zot zijn van planten. De botanische tuin moesten ze gezien hebben. Ze hadden ogen tekort en maakten honderden foto’s van de mooiste bloemen. We zagen ook een schildpad, een vogel met een lange staart en een moeder uil met 2 jongen. De max!








Braaien met de Bushbaby
Braaien is bbq’en. Dankzij ons geweldige bezoek kwam het er eindelijk van. Papa is de bbq-koning en Rita eet dat graag. Ze kochten ons de schattigste bbq met deksel. De Bushbaby! Het gemarineerde vlees van de winkel was telkens overheerlijk en de bananen in de schil als dessert waren net iets te veel, maar het hoort erbij.






Haakproject met Rita opgestart
Rita vond het idee om een deken te haken prima. We zochten samen kleurtjes uit en gingen aan de slag. Ik haakte een lange ketting (+/- 2m) en Rita toonde me het patroon door de eerste 2 rijen te haken. Ondertussen ben ik al 20cm verder! Het deken voor de bezoekers komt in orde.

  


Markt Root 44
Naar kleding, schoenen, juwelen, messen, boeken, … kijken is hun ‘dada’. Daarenboven gingen we er goed eten en een gezellig terraske doen. Na de markt stapten Filip, papa en Rita naar het aardbeienveld. De boer staat daar met een kraam waar hij jou een leeg bakje geeft. Dit mag je dan zelf vullen door te gaan plukken. Ze kwamen met 1kg zoete aardbeien terug aan de kassa.



Zo werd ons ijsje gemaakt.




Wijnproeven bij Spier
Op een boogscheut van de markt zijn allerlei wijnboeren. Spier is een enorme business. We proefden allevier iets. Papa en Rita mochten zelf hun keuze maken. Filip proefde wijn met chocolade en ik druivensap met chocolade. Leuk dat ze ook iets naar mijn smaak hadden, maar de chocolade was me iets te speciaal.






Spelletjesavond bij Mary
De wandelclub is ook een deel van ons Kaapse leven. De spelletjesavond was een fijne manier om te zien wie The Ramblers zijn. Mary had voor de gelegenheid een taart in thema laten maken, prachtig. We speelden allerlei gezelschapspelen, aten pizza en sloten de avond af met Weerwolven. Een spannend spel waarbij iedereen kon deelnemen. Papa kreeg tijdens het spel steeds de rol van het ‘piepende meisje’. Daarom gaf Mary hem bij het afscheid het kaartje van zijn favoriete rol.

De taart.
  



Fietsen in Contermanskloof
Midden november nemen we deel aan een MTB wedstrijd. Filip zal dan 65km rijden. Hiervoor traint hij regelmatig. We wouden eens tonen waar we vaak gaan fietsen. Hoe steek je 4 mensen en 1 MTB in een Clio?
Rita en Filip namen de fiets op hun schoot en de wielen in de koffer.




Shoppen voor de kleinkinderen
Omdat souvenirs leuk zijn en omdat pakjes uitdelen en krijgen leuk is, maakten we er ons werk van. Elk kleinkind krijgt een T-shirt en een leuke sleutelhanger die we bij een mevrouw op de straat in Kalk Bay kochten.



Muizenberg en Kalk Bay ontdekken
We wandelden op het prachtige strand van Muizenberg. Hier raapte papa veel schelpen en was Rita fotograaf. We aten lekker eten bij ‘Lekker’ in Kalk Bay. Dan mag ik de verrassing van de dag niet vergeten: zeeleeuwen. Ze speelden en aten vis voor onze ogen, guitig.









Zwarte vlag = slecht zicht, ze zien de haaien dus niet.
De haaienspotters.


Cape Point en Kaap de Goede Hoop
Deze toeristische uitstap bracht ons bij de pinguïns in Boulders Beach. We reden veel km's om tot het meest zuidwestelijke punt van Afrika te komen. Op dat puntje aten we een heerlijke visschotel in het restaurant 'Two Oceans'. De hoge golven, de grote familie struisvogels en hun baby’tjes, de bavianen aan de kant van de weg en de prachtige uitgestrektheid: Cape Point en Kaap de Goede Hoop zijn gewoonweg prachtig om zien.











Het was snel voorbij en we genoten ervan om bij elkaar te zijn. We weten dat papa en Rita nu een mooi beeld hebben van Zuid Afrika in ’t echt.

Wat deden we na hun vertrek?

Volle maan wandeling op Lion’s Head met zonsondergang en maansopgang
Met The Ramblers wandelden we de meest populaire berg van Kaapstad op en dit op het meest drukke moment van de maand: Volle Maan. We hadden onze koplampen mee en hadden eerst lekker gegeten bij Knead. We waren er dus helemaal klaar voor. De uitzichten zijn prachtig. Rond 19u begon de zon onder te gaan en later zag je de maan opkomen. Doordat het wandelpad als een spiraal rond de berg loopt, zie je de hele tijd andere dingen. Aan de ladders en kettingen was het fille, dat hadden we nog nooit meegemaakt.






Braai bij Lyn haar ouders
We reden naar Constantia, want daar wonen de lieve ouders van Lyn. Het reusachtig huis heeft een gigantische tuin (inclusief vijvers, een waterval en een zwembad) en dan nog de mini-jungle in hun huis. Het was redelijk spectaculair om te zien. We hadden een superleuke dag samen. We aten met z’n allen van elkaars vlees. Kylie en de mama hadden slaatjes gemaakt. De mama en ik zorgden voor dessert. Daarna speelden we spelletjes: Uno met coupé en een kwartet met lepels. Gezelligheid troef!


 Turbo gaf gaas.



Lyn, Linda, Kylie, David, Kyle, Filip en ik.

MTB in Contermanskloof en wijntjes
Jesse en Rob waren er ook. De jongens reden 3 toeren en ik hield het bij 1 toer. 



Er heerste een sprinkhanenplaag, jakkie.
Daarna gingen we vlakbij wijnproeven en een heerlijke charcuterie/kaasschotel eten bij Durbanville Hills. Bij Filip zijn wijnproeverij kregen we een gratis glas, dat kwam goed uit, we hadden er vorige week namelijk 1 gebroken.




 Nog een beetje Afrikaans




Mopjes



Bij ons in de living, Rita was NIET op haar gemak.
In onze tuin.
Het lukte me bijna!





Geen opmerkingen:

Een reactie posten